ביום ראשון, 27.11 קיימנו מפגש ראשון למחזור חדש בתוכנית הפיוס שלנו "ככה בונים עתיד" – עם מנהיגות צעירה מגוונת ומשפיעה, מהמגזרים הדתי, החרדי והחילוני. את המפגש פתחה סמנכ"לית היוזמה, תהילה ונגר, עם סקירה על יוזמת ז'נבה – הפתרונות המוצעים לסוגיות הליבה בסכסוך, ההיתכנות ליישום פתרון שתי המדינות (ספוילר: יש היתכנות בשטח, אבל בישראל אין היתכנות פוליטית) וכן על ההיסטוריה של הארגון ופתרון שתי המדינות לאורך השנים.
לאחר מכן, קיבלנו קצת פרספקטיבה מלדבר על האלטרנטיבה לפתרון הסככסוך – עימות מרתק בין עו"ד טליה ששון, מראשות היוזמה, לבין שרה העצני כהן, יו"ר ארגון הימין "ישראל שלי". כל אחת הציגה בעיקר את ראייתה על האינטרס הישראלי בסכסוך, ובשלב מסוים – לאחד המשתתפים קצת נמאס והוא קטע את הדיון: ״תגידו, מה הייתן אומרות לפלסטיני אם היה יושב כאן בחדר? מה עם תקווה וחזון גם בשבילו?". טליה ענתה: "שתחת הסכם ושתי מדינות, תהיה לו מדינה משלו, שיוכל בה לחיות בחופש ובביטחון". לשרה העצני כהן היתה תשובה אחרת: "אני לא חייבת לפלסטיני כלום". בזמן שהימין מציע איך לנהל את הסכסוך ולספח שטחים בעודנו זולגים לעבר מציאות של מדינה אחת מדממת (וכנראה גם לא דמוקרטית), אנחנו מציעים פתרון, פשרה הוגנת שמייצרת ניצחון הדדי.
לבסוף, בדיוק כמה דקות אחרי השאלה על "הפלסטיני שבחדר", נכנס דובר פלסטיני לחדר. מדובר בצעיר הפעיל במחנה השלום הפלסטיני. הוא שיתף עם הקבוצה את סיפורו האישי וכמה תובנות פוליטיות על המצב כיום: על חוסר ההתקדמות המדינית, על היום-יום של הפלסטינים בגדה ועל דעת הקהל הפלסטינית שעדיין מעדיפה את פתרון שתי המדינות על כל אפשרות אחרת (כמו דעת הקהל הישראלית, אגב). נוסף על כך, הדגיש בפני המשתתפים את המחיר הכבד שמחנה השלום הפלסטיני משלם על היעדר ההתקדמות המדינית, וכיצד מעמד הרשות הפלסטינית ואבו מאזן מתערערים בקשר ישיר לכשלון תהליך השלום לאורך השנים, הטיקט איתו רצה הרשות הפלסטינית לאורך השנים – פתרון מדיני. המגמה הקיימת בדעת הקהל הפלסטינית היא תמיכה עולה במדינה אחת שוויונית מהירדן לים, אך זו לא מגמה אידיאולוגית, אלא תגובה למציאות הקיימת: הישראלים לא רוצים שתי מדינות? אין בעיה, אז שתהיה כאן מדינה אחת. בישראל כדאי שיבינו את זה טוב טוב.
המשתתפים ימשיכו מכאן לתוכנית בת מספר מפגשים, לרבות סיורים בשטח, העמקת הידע על הסכסוך וגם – מפגש עם מנהיגות צעירה פלסטינית, כדי להכיר טוב יותר גם זה את זה.