בכנס, שנערך בראשות חה"כ עמר בר-לב בהשתתפות 17 ח"כים מסיעות הקואליציה והאופוזיציה, אמר יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג ש"ההנהגה הנוכחית מובילה את ישראל לתהום. חייבים לעשות כל מאמץ ולקחת סיכונים כדי להגיע להסכם עם הפלסטינים". הרצוג הוסיף ש"כל הסכם שיושג יהיה דומה למתווה יוזמת ז'נבה שיש בה הגיון רב והמציאות תחייב אותנו להגיע לשם".
חה"כ ציפי לבני אמרה שנתניהו נושא את שם הביטחון לשווא בעת הדיון על מתווה הגז. וכי "ביטחון אינו פירושו התנחלויות ובטח לא התחלויות מבודדות" עוד הוסיפה לבני כי חזון "שתי המדינות" אינו צריך להיות תלוי בשאלת "הפרטנר" וכי יש לנקוט בכל הצעדים האפשריים שיקרבו אותנו אל עבר החזון הזה.
חה"כ אבי דיכטר (ליכוד) ציין שהוא אומר "כן להסכם" וכי יוזמת ז'נבה היא אמצעי אך התנאים כעת יותר קשים מאשר לפני עשור בשל הפילוג בין הפת"ח לחמאס ובכל מקרה "אין פתרון אחר זולת פתרון 2 המדינות". חה"כ בר- לב הציג תכנית היפרדות שתחילתה ארבעה מהלכים: הפסקת הבנייה מחוץ לגושים, העברת חוק פינוי פיצוי, הרחבת השטח המצוי בשליטה אזרחית פלסטינית ומהלך בינלאומי שיביא לפירוז רצועת עזה תמורת פיתוחה.
חה"כ עמיר פרץ הדגיש שהזמן פועל לרעת ישראל וכי שום מבצע צבאי לא ישמור על הישגיו ללא מהלך מדיני. "הסכם מדיני הוא הכלי הביטחוני הטוב ביותר" הדגיש פרץ. לעומתו, טען חה"כ בני בגין (ליכוד) כי הביטוי "תהליך מדיני" מנותק מהמציאות ולא יוביל לשום מקום. חה"כ שלי יחימוביץ' קראה לאמץ פתרון מדיני בהקדם והבהירה כי תהליך מדיני יסייע למעמד ישראל יותר מכל הנימוקים שהציגו נתניהו ואנשיו בזכות מתווה הגז. חה"כ עפר שלח (יש עתיד) קרא למחנה השלום לשאת את דגל התקווה מול מסר ההפחדה של הימין וטען כי כרגע "המציאות במזרח התיכון מהווה הזדמנות ויש לפעול למען הסכם מדיני במסגרת מתווה אזורי כולל". חה"כ קסניה סבטלובה הדגישה ששליטה על עם אחר והיעדר גבולות משחיתים את ישראל הסובלת כבר עתה מכרסום עמוק ביסודות הדמוקרטיה שלה. חה"כ מרב מיכאלי אמרה שהציבור יתמוך בכל הסכם מדיני שהממשלה תציג בפניו.
פרופ' סרג'ו דלה פרגולה הציג נתונים עדכניים על פיהם לפני סוף העשור יהיו יותר פלסטינים מיהודים בשטח שבין הירדן לים התיכון. אם ישראל תצא מהגדה המערבית, הרוב היהודי יעמוד על כ80%. השר הפלסטיני לשעבר, אשרף אלעג'רמי, ניסה להציג את הדברים מנקודת המבט הפלסטינית והעלה את השאלה בפני הקהל "מדוע כל כך הרבה פלסטינים מוכנים להתאבד כנגד הכיבוש?" עוד הוא הוסיף כי מבחינתם "הפלסטינים היו מוכנים למספר וויתורים משמעותיים במהלך המשא ומתן כגון "חילופי שטחים" והגבלת כמות הפליטים הפלסטינים, למספר סמלי, שיורשו לחזור לישראל". יו"ר יוזמת ז'נבה, יוסי ביילין סיכם את הדיון וטען כי הימין הוא זה שמוותר על הרעיון הציוני ואינו מציע פתרונות.עוד הוסיף ביילין כי "חייבים להגיע לפתרון ועדיף שיהיה פתרון מוסכם על פני חד צדדי, אך בכל מקרה יש צורך בפתרון שיוציא אותנו מהשטחים". בכנס נכחו עוד חברי הכנסת מיכל בירן, איל בן ראובן, נחמן שי, מיכל רוזין, תמר זנדברג ואיתן ברושי.