ב-7-8 ביולי יצאנו לסמינר דו-יומי להעשרה מדינית עם קבוצה מגוונת של 15 מנהיגות ומנהיגים מקומיים בחברה הערבית בישראל, בהם נוצרים, דרוזים ומוסלמים, ובעיקר – רוב נשי מובהק.
הסמינר החל בירושלים, בסיור מקיף עם המדריך שי גורן במזרח העיר. במהלך הסיור, פגשו המשתתפות והמשתתפים את מציאות החיים הייחודית של מזרח ירושלים, למדו להכיר את ההשפעות ארוכות-הטווח של המדיניות הישראלית כלפי האוכלוסיה הפלסטינית במזרח העיר, את התהליכים הגיאו-פוליטיים והגיאוגרפיים שמתרחשים בה ובעיקר – ראו במו עיניהם כיצד יכול להיראות פתרון הסכסוך בעיר שהיא לב הסכסוך.
בהמשך הסמינר, נסעו המשתתפות והמשתתפים לרמאללה, לסדרת שיחות ופגישות עם דמויות בולטות ומשמעותיות בגדה המערבית בכלל ומהרשות הפלסטינית בפרט, לרבות מקבילותיהן, מנהיגות נשית פלסטינית מהגדה, עמן החליפו מחשבות ורעיונות לדרכי פעולה על מנת לקדם שיח פיוס, אופק ושיח מדיני בשני צידי הסכסוך.
בנוסף, פגשו המשתתפות והמשתתפים מספר דמויות בכירות ברשות הפלסטינית, לרבות אלו שעסקו ועוסקים בקשר עם ישראל וישבו בשולחנות המו"מ בעבר, לשיחות עומק על המצב המדיני כיום, על השלכות המצב בו ישראל מסרבת לכל אפשרות לאופק מדיני, על אירועי השבועות האחרונים בגדה בכלל ובג'נין בפרט ומה ניתן לעשות כדי להתקדם לעבר מציאות טובה יותר, בדגש על תפקידה של החברה הערבית בישראל כגשר לשלום ולקידום שיח בין הצדדים.
המשתתפות והמשתתפים יצאו מהסמינר עם תחושת שליחות ואמונה כי ניתן וצריך לפעול לטובת מציאות טובה יותר, מציאות של תקווה מדינית לשלום. אנחנו עוד ודאי נשמע על מאמציהן ומאמציהם, ועל פירות המפגש הזה בהמשך.