ביום חמישי ה27.2 יצאנו קבוצה של 25 עיתונאים ועיתונאיות ממגוון כלי התקשורת בישראל לסיור בעוטף עזה עם הפנים לרצועת עזה. את הסיור, בהדרכת שי גורן, התחלנו בתצפית על צפון הרצועה שם פגשנו את העיתונאי וניצול הטבח בשבעה באוקטובר אמיר תיבון, שחיבר בין ההיסטוריה של העוטף והיחס של מדינת ישראל לרצועת עזה, לבין התהליכים שהובילו אותנו לשבעה באוקטובר. מטרת הסיור הייתה לדון בפתרונות האפשריים לסוגיית עזה ולהבין טוב יותר את המצב באזור.
לאחר מכן, נסענו לתצפית על דרום הרצועה מ”גבעת התצפיתניות” שם פגשנו את חבר הכנסת והשר לשעבר אלון שוסטר מהמחנה הממלכתי. בדבריו אמר לנו חבר הכנסת שוסטר כי אחת מהסיבות שהובילו לשבעה לאוקטובר היא מדיניות ניהול הסכסוך, וכי “נגמרו הימים בהם הרשות היא נטל והחמאס הוא נכס”. שוסטר, כאיש העוטף, סיפר לנו כי רבים מתושבי העוטף לא הפסיקו להאמין כי רק פתרון מדיני יביא לביטחון אמיתי.
משם, נסענו לקיבוץ נתיב העשרה ושמענו מפי התושבים את סיפורי הגבורה של חברי הקיבוץ בשבת השחורה. במרכז החברתי של הקיבוץ, התכנסנו לשיחה עם תום מהגר מארגון “גישה” שדיבר איתנו על המצב ההומינטרי ברצועה, ועל השלכות של המדיניות הישראלית הרשמית על אזרחים ברצועת עזה. בנוסף, לאורך היום כולו עסקנו בתפקידה של התקשורת בהגברת השיח הציבורי על פתרון מדיני, ועל אופני הסיקור הקיימים כיום והשפעתם על דעת הקהל בישראל. יצאנו עם מסקנה ברורה כי לתקשורת תפקיד מכריע בהעלאת המודעות בחברה הישראלית על הצורך בהצבת חזון מדיני ריאלי, שלוקח בחשבון את הצרכים של הא.נשים בשטח, הן בצד הישראלי והן בצד הפלסטיני.
על אף הכאב הגדול שמתגלה לעיני כל מי שמגיע לעוטף בתקופה זו, המבט קדימה לעבר העתיד חייב לכלול הסתכלות אחראית על התהליכים שהובילו אותנו עד כה ועל הצעדים הרצויים קדימה.