ביום 16.8 החלה בחיפה פעילותה של קבוצה נשית ערביות ויהודיות. הנשים בקבוצה, דמויות מובילות במגזר הפוליטי, העסקי וארגוני החברה האזרחית, הגיעו עם מוטיבציה רבה ללמוד על הסכסוך ועל מה ביכולתן לעשות כדי לתרום לפתרונו.
את המפגש פתחה תהילה ונגר, סמנכ”לית יוזמת ז’נבה, שנתנה למשתתפות סקירה על נושאי הליבה של הסכסוך ועל הפתרונות אליהם הגיעו הצדדים הישראלים והפלסטינים ביוזמת ז’נבה. כמו כן היא הציגה נתונים בנושא דעת הקהל הישראלית והפלסטינית בנוגע להמשך המלחמה ופתרון שתי המדינות. תהילה שמה דגש על החשיבות של פריימינג (מסגור) וטרמינולוגיה בניסוח השאלות, והדגישה את התמיכה בציבור הישראלי בעסקת החטופים שהוצגה על ידי נשיא ארצות הברית ג’ו ביידן ושכוללת נורמליזציה עם סעודיה והקמת מדינה פלסטינית.
אחרי ההרצאה והשאלות שעלו בעקבותיה, שרובן נגעו להיתכנות המרחבית של פתרון שתי המדינות (בדגש על פינוי התנחלויות), שמעו המשתתפות את ד”ר שרי אהרוני, מנהלת התכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בן גוריון. ד”ר אהרוני דיברה על המאפיינים הייחודים של משאים ומתנים קודמים בין ישראל לאש”ף (למשל, הסודיות והאופן החשאי בו הם התנהלו), וכיצד הם מאפשרים את היעדרן של נשים משולחן המו”מ אשר התנהל בעיקר בין גברים. גם המשא ומתן המתנהל כיום בין ישראל לחמאס, לטענתה, סובל מאותם מאפיינים מגדריים מהם סבלו המשאים ומתנים הקודמים בהדירו נשים משולחן המשא ומתן, והציעה לאמץ חשיבה מגדרית במשאים ומתנים עתידיים.
בהמשך תצא הקבוצה לסמינר דו-יומי שיכלול סיור במזרח ירושלים והיכרות עם אחת מסוגיות הליבה המרכזיות של הסכסוך.