ב-16 באוקטובר קיימנו שני מפגשים מקוונים במקביל לבוגרי הפעילויות בתוכנית המנהיגות הצעירה, ישראלים ופלסטינים, בעקבות המלחמה. כל שיחה הובלה בידי מנכ”ל יוזמת ז’נבה, הישראלי או הפלסטיני, גדי בלטיאנסקי ונידאל פוקהא. בימים קשים במיוחד בהם התקווה נראית לחלק רחוקה מאי פעם, חשוב לדבר, לשתף, לנתח ולחשוב יחד, מעבר לשיח האולפנים הקלאסי, כדי לסגל תובנות חדשות ואולי גם – תקווה ומעט אופטימיות.
המשתתפים, אשר כבר זכו לפגוש בסמינרים ומפגשים משותפים את עמיתיהם מן הצד השני, שיתפו מחשבות, דאגות, רעיונות והצעות לדרכי פעולה, בעקבות המלחמה.
גדי בלטיאנסקי, מנכ”ל יוזמת ז’נבה הישראלית, שיתף את המשתתפות והמשתתפים הישראלים בעמדת יוזמת ז’נבה בעת הזו, בניתוחו את המצב המתפתח, ואף נגע במחשבות על היום שאחרי ועל היוזמה המדינית הדרושה בו, על מנת למנוע את המלחמה הבאה. עמדת יוזמת ז’נבה עומדת על תמיכה בסיום שלטון החמאס בעזה, במטרה ליצור כתובת פלסטינית אחת שתייצג את כל העם הפלסטיני ושתחתור לתהליך מדיני, אך אנו מתנגדים נחרצות לקריאות לשליטה ישראלית ממושכת וכיבוש הרצועה.
גדי פירט את עמדת היוזמה, שיתף בתחושותיו האישיות לאור האירועים הקשים וענה על שאלות רבות הקשורות ביכולת להגיע לפיוס ישראלי-פלסטיני, פעילות היוזמה בעת הזאת ועל מחשבות להמשך.
אחת המשתתפות, משפיענית רשת פלסטינית אזרחית ישראל, שיתפה את חבריה ואמרה: “אני רואה את הייאוש בעיניים של כולנו, אבל אנחנו חייבים להמשיך בתהליך שמוביל לשלום אמיתי. תודה לכם, זה חשוב לי לראות את כולכם כאן”. אחרים שיתפו סיפורים על היקרים להם אשר נפגעו, נרצחו או נחטפו באירועי ה-7 באוקטובר הנוראיים, ואנו התרגשנו לשמוע אותם ואותן.
את המשבר הנורא הזה כולנו מחויבים ומחויבות להפוך להזדמנות, ובעיקר הדור הצעיר – עבורם.ן זו האפשרות היחידה.