ביום ראשון, ה-3.9, נסענו לרמאללה עם קבוצה המורכבת מעיתונאים.ות, יועצים.ות פרלמנטריים, פעילים.ות בזירה החברתית, הפוליטית ובמחאה, לפגישות עם דמויות פלסטיניות משמעותיות בפוליטיקה, בתקשורת ובחברה האזרחית.
במהלך הפגישות, שוחחו המשתתפים עם מומחים פלסטינים על המצב בשטח כיום. הפלסטינים מתארים את ההשלכות המעשיות של העלייה המספרית באירועי אלימות מתנחלים, הפגיעה המוסדית בפלסטינים, לרבות הריסת בתים ברחבי הגדה המערבית, וגם את השלכותיו של המחסור המוחלט באופק מדיני לעתיד טוב יותר. הם תיארו כיצד האלימות הגואה מתודלקת בידי הקיצוניות של הממשלה הישראלית הנוכחית, ועם חוסר התקווה לעתיד טוב יותר, להסכם מדיני ולסיום הכיבוש, צעירים רבים לא רואים ברירה אחרת מלבד אלימות בכדי להביא לשינוי במצבם.
עם זאת, תיארו אנשי הרשות הפלסטינית בפני המשתתפים, כי על אף המצב המחמיר – הם עדיין קוראים לחזרה לשולחן המו”מ המדיני בין ישראל והפלסטינים במטרה להגיע להסכם קבע, מתוך אמונה שגם היום זהו הדבר הנכון ביותר, עבור ישראל והפלסטינים כאחד. בשיחה מרתקת, סיפר פלסטיני בכיר על התובנות משולחן המשא ומתן, על המקומות בהם הגיעו להסכמות נרחבות ועל הפערים שעוד יש לגשר. המסקנה עמה יצאו המשתתפים היא כי המרחק אינו גדול, וכי ניתן לגשר עליו, כפי שנעשה במודל ההסכם של יוזמת ז’נבה.
כמו כן, שוחחו גם על ההתפתחויות האזוריות האפשריות בגזרה הסעודית ועל ההיתכנות להתקדמות ישראלית-פלסטינית כתנאי לנורמליזציה עם סעודיה, ובנוסף גם על הדרכים לייצר מחדש אופק מדיני.
המשתתפים יצאו מהפגישה עם תובנות מרתקות על האינטרס הישראלי לשנות את המצב הקיים בסכסוך, ועם הבנה טובה יותר של הנרטיב הפלסטיני בסוגיות הליבה, וכיצד ניתן לפתור אותן: החל מהפתרון לסוגיית הפליטים (המפורט לפרטי פרטים בנספחי יוזמת ז’נבה), ירושלים, גבולות וביטחון. מכאן, נמשיך לעבוד עם המשתתפים כדי להרחיב את מעגלי השיח והקריאה לאופק מדיני לפתרון הסכסוך.