ב-26 ביוני פרסם מכון הסקרים הפלסטיני PCPSR בהובלת ד”ר חליל שיקאקי סקר דעת קהל חדש הנערך בקרב פלסטינים בגדה המערבית וברצועת עזה. סקר זה נערך, בין היתר, לציון 75 שנים לנכבה, וכלל מספר שאלות שבחנו את דעת הקהל בנושאים האקטואליים, כמו גם בנושאים הקשורים בזיכרון הקולקטיבי הפלסטיני.
שני שליש מהפלסטינים העידו בסקר כי הם אינם חוששים מהישנותה של נכבה שנייה, וכמו כן 35% ציינו כי האירוע השלילי ביותר שאירע מאז הנכבה הוא הפילוג בין הגדה המערבית ורצועת עזה, 32% טענו כי זהו דווקא כיבוש ישראל את הגדה המערבית והרצועה ב-1967 ו-25% טענו כי זוהי בכלל סוגיית הפליטים שטרם נפתרה.
19% מהפלסטינים מאמינים כי הג’יהאד האסלאמי ברצועת עזה הוא זה שניצח את העימות חודש קודם לכן מול ישראל, לעומת 32% המאמינים כי אף צד לא ניצח בעימות.
התמיכה בפתרון שתי המדינות אל מול אופציות אחרות נותרה יציבה גם בסקר זה, עם נתון כמעט זהה לסקר המקביל שלושה חודשים קודם לכן, עם 28% אחוזי תמיכה. ניתן לראות בסקר קורלציה בין אמונה כי פתרון שתי המדינות בכלל אפשרי, לבין תמיכה בו:
רוב גדול ומשמעותי בעם הפלסטיני, 71%, מאמינים כי פתרון שתי המדינות אינו אפשרי כתוצאה מהרחבת ההתנחלויות הישראליות בגדה המערבית. בעוד 78% מהפלסטינים פסימיים לגבי היכולת להקים מדינה פלסטינית בחמש השנים הקרובות, כאשר טענו כי הסיכויים קלושים או לא קיימים כלל, ניתן לראות בהתאם את העלייה בתמיכה בקבוצות חמושות ובהתנגדות מזוינת. 71% העידו כי הם תומכים בהיווצרותן של קבוצות חמושות, אך 51% בלבד טענו שהם צופים אינתיפאדה שלישית, ירידה של אחוזים ניכרים מלעומת הסקר הקודם.
26% מהפלסטינים תומכים בפתרון של מדינה אחת עם שוויון זכויות מלא לכל, פתרון אשר נעשה פופולארי יותר ויותר בקרב האוכלוסייה הצעירה הפלסטינית. כמו כן, כאשר נשאלו על המחאות בישראל נגד ההפיכה המשטרית, 46% מאמינים כי ממשלת נתניהו צפויה ליפול כתוצאה ממחאות אלו, בעוד 25% העידו כי הם מסתכלים בהערצה על תנועות המחאה הישראליות.