בשלישי, 28.3, ערכנו בנצרת מפגש משותף לכ-20 נשים מובילות בעשייה חברתית, ציבורית ופוליטית, בהן יהודיות ופלסטיניות אזרחיות ישראל, אשר השתתפו בתוכניות ההעשרה שלנו למנהיגות נשית. מטרת הכינוס הייתה לדון בקשר שבין ההפיכה המשטרית והשיח הציבורי בישראל להמשך הסכסוך הישראלי-פלסטיני, וכן למצוא יחד הזדמנויות לשותפות יהודית-ערבית, אשר תפעל יחד לא רק נגד ההפיכה המשטרית, אלא גם נגד המשך הסכסוך והכיבוש.
במהלך המפגש, שוחחה הקבוצה עם עו"ד טליה ששון, מראשות יוזמת ז'נבה, אשר סקרה בפניהן את הקשר הישיר והצמוד בין חוקי ההפיכה המשטרית הנדונים, לבין המשך הסכסוך הישראלי-פלסטיני. המצב החוקתי החדש אותו הקואליציה מעוניינת לייצר נועד לאפשר מספר מהלכים, וביניהם סיפוח, דה פקטו או דה יורה, של הגדה המערבית, ללא מתן זכויות אזרחיות שוות למיליוני פלסטינים, כמו גם לפגוע בחברה האזרחית בישראל, לאפשר את הרחבת ההתנחלויות והמאחזים באמצעות חוק ההסדרה ולהעמיק, ככלל, את המציאות בה אנו כובשים עם אחר. מהלכים אלו יקרבו אותנו למציאות דו-לאומית, בה היהודים אינם רוב בין הירדן לים, אך למרות זאת שולטים באופן לא דמוקרטי על כלל המרחב. הממשלה בפעולותיה מעוניינת לחסל כל אפשרות לפתרון של שתי מדינות בעתיד, ושמה חזון ברור מאוד לעתידנו שצריך להדאיג כל אחת מאיתנו.
בשיחה, ניסינו להבין יחד אילו שיתופי פעולה נוכל לייצר על מנת להיאבק נגד ההפיכה המשטרית, נגד העמקת הכיבוש. שוחחנו גם על ההשתתפות של הציבור הערבי במחאות, על החששות מאלימות, על האדישות כלפי המצב ותחושת הניכור כלפי המוסדות עליהם המחאה מבקשת בימים אלו להגן. במהלכה, הסכמנו על מספר דרכי פעולה בהן נפעל יחד על מנת להעלות לסדר היום את הקשר הצמוד בין ההפיכה המשטרית להמשך הסכסוך, וכן חיזקנו את ההבנה ההדדית החשובה בינינו.
כמיטב המסורת החגיגית, המשכנו לאחר השיחה הנהדרת לארוחת איפטאר, לשבירת צום רמדאן, מה שרק חיזק את תחושת השותפות וההבנה ההדדית.
