גם בתקופה קשה, אלימה ומדממת בסכסוך הישראלי-פלסטיני, אנחנו מסרבים לעצור את העבודה המשותפת בין ישראלים ופלסטינים, לרבות מפגשים בהם זוכים צעירים משני הצדדים לדבר יחד על עתידם המשותף. בשישי, 24.2 נפגשנו יחד עם מנהיגות ומנהיגים צעירים ישראלים ופלסטינים, שעל אף המצב, החליטו להגיע ולדבר זה עם זה. המפגש התקיים במסגרת תוכנית ההעשרה המדינית למנהיגות צעירה שלנו.
לפני שהגיעו למפגש המשותף, כל אחד ואחת מבין המשתתפים עברו מפגשים מקדימים, שנועדו להכנה נרטיבית, הגדלת סך הידע על הסכסוך והרחבה על הנושא המדיני. זאת, כדי שיגיעו מוכנים למפגש מועיל ומיטבי עם עמיתיהם מהצד השני, עם הבנה טובה יותר של המציאות בה הם חיים, של הנרטיב בו הם מחזיקים ושל כלים לשיח בונה, ולא הורס.
כדי לחזק את היסודות הללו וכדי להתחבר לאירועים האקטואליים, המפגש נפתח בשיחה משותפת עם ד”ר יובל בנזימן, מהמחלקה לניהול ויישוב סכסוכים באוניברסיטה העברית ועם נידאל פוקהא, מנכ”ל יוזמת ז’נבה הפלסטינית, כדי לעסוק בכיצד מנהלים שיח משותף בימים מתוחים במיוחד. כיצד מונעים התנגשות נרטיבית כאשר עוסקים באלימות? איך לא מתבצרים איש ואישה בעמדותיהם? כיצד ניתן לגשר על הפערים שרק מתגברים, בימים כאלו, ולנסות להגיע לדבר על עתיד, שנראה לעתים כה רחוק?
משם, ברצף שיחות אישיות וקבוצתיות בין המשתתפות והמשתתפים, נפתחו שיחות מרתקות על הצורך לשים קץ לאלימות, ובעיקר על האופן בו נוכל גם להעניק תקווה לעתיד טוב יותר, תקווה מדינית לעתיד בטוח יותר, עצמאי ובעיקר – תקווה לשלום. המשתתפות והמשתתפים הסכימו כי הדרך המדינית היא זו הנכונה ללכת בה, כדי להתחיל לייצר אופק לעתיד. אבל קודם לכן, כבר עכשיו, עלינו להתחיל בלייצר אופק של שיח משותף בשני הצדדים, כדי לדחוף את שתי ההנהגות לדבר. אחרת, זה לא יגמר.
