ביום שישי ה-21.10 קיימנו מפגש שני במסגרת תוכנית ההכשרה הייחודית לצעירים מובילים בתחום הפוליטי והחברתי, מייעוץ תקשורתי ופרלמנטרי ומהחברה האזרחית, מכל הקשת הפוליטית.
המפגש התמקד בסדנת משא ומתן של המגשרת עו”ד תמר ברק, במסגרתו הנחילה למשתתפות והמשתתפים כלים מעשיים לניהול משא ומתן, את התיאוריות המרכזיות בניהול תהליך המשא-ומתן וכן עסקו בסימולציה, שנועדה לשפשף את היכולות של אלו, שללא ספק מוצאים עצמם ועצמן מידיי יום בתהליך משא-ומתן, כי כזה נמצא בחיינו באופן כמעט יום יומי. אך לא רק זאת: משתתפים אלו, צעירים ומבטיחים בעולם הפוליטי, עוד עשויים בהחלט למצוא עצמם ועצמן יושבים.ות בשולחנות המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, ועל כן חשוב כי ירכשו את הכלים לנהל מו”מ בהצלחה. במסגרת הסדנה, התמקדו גם בהיסטוריה של המשאים ומתנים בין ישראל לפלסטינים, ניסו להעמיק בסיבות לכך שלא הצליחו הצדדים להגיע להסכם עד היום, ובעיקר הובהרה הנקודה כי לא התקיימו מספיק משאים ומתנים כאלו עד היום, כדי לוותר כבר בשלב זה.
תוכן הסדנה השתלב היטב עם החלק האחרון לאותו היום, הרצאה של פלסטיני מחברון שהוא דמות משמעותית בחברה האזרחית הפלסטינית, שסקר בפניהם את המתרחש בפוליטיקה הפלסטינית וברחוב הפלסטיני בעת הזו. בדבריו, נגע בדיוק בנקודה איתה סיימה עו”ד תמר ברק – יש פרטנר פלסטיני. גם אם הוא לא הפרטנר האידיאלי, לפי אמת מידה של אדם זה או אחר, הוא פרטנר אשר ישראל מקיימת איתו הלכה למעשה משא ומתן מתמיד, מידיי יום, על מגוון נושאים: כלכליים, ביטחוניים, הומניטריים, אך רק לא על נושא אחד – המדיני, זה החשוב באמת לדבר עליו. ברחוב הפלסטיני, תיאר בדבריו תחושה של ייאוש גדול מאוד מהמצב הפוליטי ומחוסר התקווה לעתיד טוב יותר, אך הזכיר מנגד, את העלייה שנרשמה לאחרונה בתמיכה הפלסטינית בפתרון שתי המדינות, בין היתר בעקבות נאום רה”מ לפיד באו”ם. את דבריו סיכם בכך שעכשיו על כולנו לפעול כדי לייצר תקווה מחודשת, לחזור ולדבר על כך עם כל מי שסביבנו, כדי לפעול יחדיו למען פתרון הסכסוך ובניית עתיד טוב יותר עבורנו ועבור ילדינו.
מתוך סדנת המשא ומתן בהנחיית עו”ד תמר ברק