ישראל יוצאת שוב לבחור, אבל גם הפעם הנושא המדיני צפוי להיות "מוצנע" מסדר היום הפוליטי, כאילו הסכסוך הוא בעיה שולית.
במקרה, או שלא, יצאנו בחמישי, 23.6, עם עיתונאיות ועיתונאים מכלי התקשורת המרכזיים בישראל לסיור במזרח ירושלים, במסגרת תוכנית ההעשרה המדינית.
את היום פתחנו בשיחה עם שתי פלסטיניות משפיעות במיוחד: האחת שרה לשעבר ברשות הפלסטינית והשנייה פעילה חברתית מובילה ממזרח העיר. הן חשפו בפניי העיתונאיות והעיתונאים את מציאות החיים היום יומית של פלסטינים במזרח ירושלים, בגדה ובעזה, וכן סקרו בפניהם נושאים הקשורים בסיכוי לחזרה למו"מ מדיני, המצב הפוליטי והשפעות האירועים האחרונים על הרחוב הפלסטיני.
לאחר שיחה עתירה בתובנות על "הצד השני", יצאנו לראות וללכת את המציאות המזרח-ירושלמית ברגליים. דיברנו והבנו את המצוקה הרווחתית, החינוכית והכלכלית שבמזרח העיר, את הדיסוננס בין הלאומי לאישי ובמבט היסטורי, ראינו כיצד התגבש המצב במזרח העיר להיות כפי שהוא כיום. אך לא סיימנו את היום ללא פרספקטיבה חיובית: גם היום אפשר לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ובוודאי גם את סוגיית ירושלים. יוזמת ז'נבה מציעה כיום שני מודלים לפתרון: שתי ערי בירה נפרדות, או שתי ערי בירה במודל של עיר מאוחדת אחת.
אנו כעת יוצאים לבחירות, ולמשתתפות והמשתתפים בתוכנית יש תפקיד מאוד חשוב בסיקור המציאות שלנו, וקביעת סדר היום הציבורי והפוליטי, שמתאחד בתקופת הבחירות עם זה התקשורתי. בבחירות הקרובות צריך לשאול את הפוליטיקאים לא רק 'עם מי תלכו', אלא לאן כולנו נלך – שתי מדינות בטוחות או מדינה אחת משוסעת ומדממת?

