ביום רביעי, 11.5.22, קיימנו אירוע פתיחה למחזור חדש בפרויקט הפיוס והמשא ומתן למנהיגות צעירה, PEACE for Youth. גם הפעם, צעירים וצעירות מובילים מכל הרקעים ומכל רחבי הארץ הגיעו כדי ללמוד עוד על הסכסוך, על הצד השני, כדי לקבל כלים לבנות מציאות חיים אחרת בעתיד עבור כולנו.
את המפגש פתח יריב אופנהיימר, מנהל קואליציית שתי המדינות ביוזמת ז'נבה, שסקר בפני הקבוצה את מושגי הבסיס שצריך לדעת כשניגשים להבין את הסכסוך: איזו אזרחות יש לפלסטינים? מה ההבדל בין הפלסטינים שבגדה לאלו במזרח ירושלים או בעזה? אילו פתרונות ישנם לסכסוך ומי תומך בהם? וכמובן, מדוע פתרון שתי המדינות הוא היחיד שיש לו היתכנות לסיים את הסכסוך הזה, אחת ולתמיד.
לאחר מכן, פגשו את ד"ר יובל בנזימן, מהמחלקה לניהול ויישוב סכסוכים באוניברסיטה העברית. בשיחה עמו, עסקה הקבוצה בצורך להבין את הדרך לפיוס אמיתי בין ישראלים לפלסטינים. ההבנה הנדרשת היא שלכל צד בסכסוך יש נרטיב אחר, וככל הנראה לא ניתן יהיה לגשר על הפערים ביניהם ולייצר הסכמה על העבר, אך אפשר וצריך להגיע לפיוס דרך בנייה של עתיד משותף הרצוי על ידי שני הצדדים. לשם כך, על כל צד להכיר בכאביו של האחר.
המפגש ננעל עם הפעילה החברתית הפלסטינית המובילה ממזרח ירושלים, ניבין סנדוקה, שפגשה את הקבוצה לשיחה כנה ופתוחה על הסכסוך והאירועים האחרונים, מעיניים פלסטיניות ומזרח ירושלמיות. ניבין סיפרה לקבוצה על חוויות החיים של תושבי ותושבות מזרח ירושלים, על מעמד התושבות בישראל ובעצם – על איך זה לא להיות אזרח של ממש באף מדינה. בנוסף, ניבין סקרה בפני הקבוצה את הפוליטיקה הפלסטינית, דיברה על יכולתה של החברה האזרחית להוביל לשינוי, ועל הדרך בה כוח צעיר יכול להנהיג מציאות חדשה ולהביא לפיוס, אך גם להסכם.
המפגשים הללו הם חשובים במיוחד לקבוצה, שכן בהמשך הדרך יעמיקו עוד את ההיכרות עם הצד השני בסיורים ובמפגשים משותפים עם מנהיגות צעירה פלסטינית. זו הדרך להביא לפיוס, ומשם להגיע גם להסכם, לטובת כל יושבי הארץ הזאת.