בסוף השבוע האחרון, 24-25.2, יצאנו יחד עם קבוצה של דמויות מובילות מתחומי הדוברות והייעוץ האסטרטגי והתקשורתי לסמינר דו-יומי, במסגרת תוכנית ההעשרה המדינית למובילי דעת קהל.
הסמינר נפתח בדיבייט בין הגישות השונות בחברה הישראלית כלפי הסכסוך, בין יריב אופנהיימר מיוזמת ז'נבה, מירון רפפורט מ"שתי מדינות מולדת אחת" ונווה דרומי, עיתונאית ערוץ 14. במהלך הדיון עלה כי בזמן שפתרון שתי המדינות מבטיח את קיומה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, גישות אחרות לא מסוגלות לייצר כן, ונתמכות על ידי מיעוט בלבד משני הצדדים. לאחר מכן, פגשה הקבוצה את פרופ' סרג'יו דלה פרגולה, דמוגרף בכיר, לסקירה מקצועית של המצב הדמוגרפי הקיים בין הירדן לים ותחזית עתידית, אשר מוכיחה כי רק פתרון שתי המדינות כפי שמוצע על ידי יוזמת ז'נבה, מונע אובדן רוב יהודי במדינת ישראל למשך שנים קדימה, ובו בעת העובדה כי ישראל כיום שולטת על 3 מיליון פלסטינים בגדה המערבית גובתה במספרים ותחזיות.
מומחי התקשורת המשתתפים בתוכנית ההעשרה המדינית פגשו גם עיתונאים משני הצדדים. עם העיתונאי אליאור לוי, הכתב והפרשן לענייני פלסטינים של קבוצת ידיעות אחרונות, דיברו על הדור הצעיר הפלסטיני, על אופן הסיקור המורכב של עיתונאי ישראלי את הצד השני וכן שמעו סיפורים מרתקים מעבודתו. עם העיתונאית מרוות אל-עזה דיברו על מפת התקשורת הפלסטינית ועל עבודתה ארוכת השנים בכמה מערכות.
חלק ממטרות הסמינר הן להכיר טוב יותר את הצד השני – לכן פגשה הקבוצה לפאנל שתי נשים בולטות בחברה האזרחית הפלסטינית, בגדה המערבית ובמזרח ירושלים, אשר שיתפו על מציאות החיים של פלסטינים ופלסטיניות בגדה: מגבלות התנועה והמחסומים, משבר המים, התרחבות ההתנחלויות, המצב המדיני כיום וכיצד הוא משפיע ביום-יום על הפלסטינים, ובעיקר על הדור הצעיר שלעומת דור אוסלו, לא זכה להכיר מהי תקווה לשלום.
למחרת, יצאה הקבוצה לסיור עם אל"מ (במיל') ד"ר שאול אריאלי באזור ירושלים על מנת לראות היכן יעבור הגבול בין שתי המדינות במו עיניהם, להעמיק בסידורי הביטחון ובפרטים ההיסטוריים סביב הבנייה בהתנחלויות ומשאים ומתנים קודמים.
הקבוצה, אשר עובדת מידי יום עם הדמויות, הארגונים והחברות המשפיעים בישראל, תיקח מהסמינר ידע נרחב אשר יאפשר לכל אחד ואחת מהם להיות מוכנים למשבר הקשור לסכסוך, וכן להרחיב את השיח על פתרון שתי המדינות הלאה למעגלים נוספים.