ישראל החלה לפני כשבועיים לחסן פלסטינים העובדים בארץ, כי הם במגע עם ישראלים. אלא שישנם כשלושה מיליון פלסטינים שבאים במגע עם חיילי צה״ל המשרתים בשטחים, שאינם זכאים לחיסון.
כחלק מהאסטרטגיה שלנו, אנחנו מבקשים לחשוף בפני הציבור הישראלי את המתרחש בחברה הפלסטינית, ולא רק בהקשר המדיני פוליטי. החודש סייענו לבעל הטור בידיעות אחרונות, נדב איל, בעת ביקורו ברמאללה, אליו התלווה גם הכתב אליאור לוי.
השניים קיימו פגישות במשרדי יוזמת ז’נבה הפלסטינית ובמאמרו מצטט איל את המנכ”ל, נידאל פוקהא, שסיפר על קשיי הקורונה איתם מתמודדים כמעט 3 מיליוני פלסטינים בגדה, ועל הצורך לקבל חיסונים מישראל שלמעשה שולטת על כל השטח.
“נידאל פוקהא הוא מנכ”ל יוזמת ז’נבה הפלסטינית” כתב איל בטורו במוסף השבת של ידיעות. “אליאור ואני יושבים במשרד שלו במרכז רמאללה. יש לו סוכרת, הוא בקבוצת סיכון אבל מי יודע מתי יתחסן. אולי אפריל, הוא אומר בתסכול. “יש פה עכשיו זן בריטי. מאיפה קיבלנו אותו? אנחנו הרי לא נוסעים לשום מקום. קיבלנו אותו מכם, מישראל. אני מבין, זו פנדמיה. זה בינלאומי. זו לא אשמתו של אף אחד. אבל יש עשרות אלפי פועלים פלסטינים שנכנסים לישראל כל יום לעבוד. זה אינטרס שלכם כמו שלנו. זה עיקרון בסיסי של שיתוף פעולה. בסוף אנחנו כולנו, פלסטינים וישראלים, חיים פה בלי הפרדה הרמטית. ויש פה שניים וחצי מיליון פלסטינים. שיעור המאומתים שלנו לפעמים מגיע ל־25 אחוז. לישראל יש מאות אלפי חיסוני מודרנה, ויגיעו עוד רבים. היא לא נותנת אותם לישראלים לבד מאשר בצה”ל, כנראה סוג של סיכום שקט עם פייזר. “יש לכם חיסונים שהם לא בשימוש”, אומר פוקהא, “למה אתם לא חולקים איתנו?” זו שאלה שלא רק פוקהא שואל”