כנס שערכנו בנושא פיתרון סכסוכים לאומיים, המשתתפים היו מומחים איריים, פלסטינים וישראלים. הדיון עסק בנקודות הדמיון והשוני בין הסכסוך בצפון אירלנד לסכסוך הישראלי – פלסטיני, והפקת לקחים מהסכסוך בצפון אירלנד, מהם ניתן ללמוד וליישם בתהליך פיוס עתידי בין ישראל לפלסטינים.
פיטר רובינסון (לשעבר השר הראשון של צפון אירלנד) ופאט היינס (לשעבר היועץ הבכיר של ראש ממשלת אירלנד) סיפרו איך המאבק עבור סיום הסכסוך פגש אותם באופן אישי, כשחברים טובים שלהם הפכו לקורבנות הסכסוך. מתוך הכאב האישי הם הבינו שעליהם להיאבק על השלום, אל מול דה-לגיטימציה של השיח האלים שהתקיים אז באירלנד. נושא הדה לגיטימציה של שיח השלום עלה בהשוואה לתהליך הדה לגיטמציה של שיח השלום בארץ, כשכל מי שקורא לדיאלוג עם הפלסטינים מתוייג כבוגד. תחושת הייאוש התגלתה כנקודת דמיון נוספת בין הסכסוך המקומי לסכסוך בצפון אירלנד במהלך הכנס האירים שיתפו בכך שגם הם עצמם לא היו בטוחים עד הרגע האחרון שיכול להיות סוף לסכסוך, ויתר על כך – הסכם חתום.
לסיכום, במילותיו של פיטר רובינסון, לשעבר השר הראשון של צפון אירלנד, ואחד המשתתפים בכנס: "אין קונפליקט שלא ניתן לפתור. באתי לכאן כדי לומר שגם מה שנראה בלתי אפשרי, הוא אפשרי. אז בבקשה, אל תתייאשו!"