הכנסת קיימה שני כנסים בכנסת בנושא שלום – הראשון של תנועת נשים עושות שלום והשני של ארגון צעירים וסטודנטים למען שלום. כמובן שרוב הדוברים והדוברות היו מהאופוזיציה, והדגישו את חשיבות פתרון שתי המדינות לאינטרס הישראלי, הביטחוני והכלכלי. גם אנחנו ביוזמת ז'נבה השתתפנו. בירכנו על הרצון בשלום, הסכמנו שכולנו נרוויח ממנו, אבל הזכרנו שיש גם פתרון, והגעה לפתרון דורשת לשלם מחיר. הפתרון ידוע – שתי מדינות, זו לצד זו, בגבולות על בסיס קווי 67 עם חילופי שטחים. בשני הצדדים, הישראלי והפלסטיני, רוב הציבור תומך בפתרון הזה.
ח"כ קסניה סבטלובה דיברה על כך שכולנו נרוויח משלום, כי לסכסוך יש מחיר, והשיח הציבורי על מחיר הסכסוך לא קיים. ח"כ מיכל רוזין אמרה כי מעל 60% מכוחות צה"ל עסוקים בפעילות שמירה על התנחלויות. ח"כ עמיר פרץ שיתף מניסיונו כשר הביטחון, ואמר כי מערכות הביטחון ממליצות לממשלה פעם אחרי פעם לפנות לאפיק מדיני. הוא הוסיף ואמר שהמנוף הכלכלי המוחמץ ביותר בישראל הוא תהליך השלום. ח"כ זוהיר בהלול אמר שהמילה "היפרדות" היא קשה, ושהשאיפה היא לשתי מדינות שיתקיימו זו לצד זו בכבוד וביחסים הדדיים. ח"כ עיסאווי פריג' הזכיר ששלום הוא לא רק כלכלה, אלא בראש ובראשונה שאיפה פוליטית לזכויות. ח"כ חיליק בר חידד ואמר ששלום אינו מותרות, אלא הכרחי, אפשרי ובידינו.
ח"כ אכרם חסון ממפלגת כולנו היה חבר הקואליציה היחיד שדיבר באופן ברור בעד שתי מדינות. הוא ביקר את הכנסת על כך שבשנתיים של כהונת הכנסת לא נשמע במליאה נאום רציני על שלום. הוא הצהיר שכבר 13 שנים, מאז שהגיע לקורס של יוזמת ז׳נבה כחבר מרכז הליכוד, הוא בדיאלוג עם מנהיגים פלסטינים ואף דחף לפגישות של שר האוצר משה כחלון עם מנהיגים פלסטינים.