פעילויות

שיח מדיני עם תלמידי מכינת אדרת

עו”ד טליה ששון, מראשות יוזמת ז’נבה, פגשה לפני כשבוע את תלמידי מכינת אדרת- כארבעים צעירים, דתיים וחילוניים. במפגש הוצגו למשתתפים מפות, והסברים היסטוריים ומשפטיים המסבירים את תמונת המצב המדינית כיום. המשתתפים והמשתתפות קיימו שיח על פתרון שתי המדינות והקשר בין הסכסוך לבין האופי הדמוקרטי של מדינת ישראל

נשים צעירות מדברות "מדינית"

ביום ראשון, ה26.1 מנהלת תחום סכסוך ומגדר ביוזמת ז'נבה נעמי שטרנברג הרצתה לקבוצת צעירות משפיעות בנושאי הסכסוך הישראלי-פלסטיני והפתרונות האפשריים לסיומו, ועל הטמעת חשיבה מגדרית בתהליכי יישוב סכסוכים בכלל והסכסוך הישראלי פלסטיני בפרט. בהרצאה למדנו כיצד אנחנו כנשים צעירות יכולות להשפיע על המציאות שלנו, למה ואיך כדאי שנתחיל לדבר "מדינית", ומה הדור שלנו יכול לעשות אחרת מהדור הקודם.

מפגש זום מיוחד עם העיתונאי הפלסטיני מוחמד דארגמה למשתתפי התוכניות של יוזמת ז׳נבה

בתאריך ה- 28.1 נפגשנו כ- 80 משתתפי ומשתתפות תכניות יוזמת ז'נבה למפגש עם העיתונאי הפלסטיני מוחמד דראגמה, ראש סכנות הידיעות א-שרק ברמאללה. בשיחה המרתקת קיבלנו תובנות בנוגע להלכי הרוח בחברה הפלסטינית באשר לעסקה לשחרור החטופים וחילופי האסירים בעקבותיה. קיבלנו סקירה מקיפה הן על מגמות עכשוויות בפוליטיקה הפלסטינית, דיברנו על ההבדלים בין הגדה לעזה, ועל אופק להכנסת ממשל חדש בעזה שמבוסס על שיתוף פעולה עם הרשות הפלסטינית. כמו כן, דיברנו על כניסתו של טראמפ לבית הלבן ועל שיתופי הפעולה האזוריים שיכולים לצמוח בעת הזו, והובהר כי קומפוננט פלסטיני שהוא יותר מ"מס שפתיים" יהיה נדרש מצד ישראל כדי לקדם נורמליזציה עם סעודיה. המסר של דראגמה היה חד וברור: קיימת אפשרות שבה חמאס לא תהיה השולטת ברצועה, אך זה תלוי ברצונה של ישראל לחזק את מעמדה של הכוחות המתונים והרשות הפלסטינית בראשם. את המפגש הנחה יריב אופנהיימר מצוות יוזמת ז'נבה. אנחנו מודים לדראגמה על התובנות החשובות שלצערנו אינן מקבלות ביטוי בתקשורת הישראלית

פתרון שתי המדינות ב 2025- האם יש היתכנות?

משתתפות תוכנית ההכשרה המדינית לנשים משפיעות (בשיתוף USAID) יצאו ב 24.1.25 לסיור בהדרכת ד'ר שאול אריאלי לבחון את היתכנות פתרון שתי המדינות במציאות של 2025. הסיור עבר במודיעין, נבי סמואל, הר הזיתים וגבעת הארבעה והמשתתפות קיבלו סקירה מעמיקה על מצב ההתישבות בגבולות הקו הירוק ומעבר לו לאורך השנים, הנסיבות ההיסטוריות הפתרונות השונים שהוצעו במהלך השנים וההיתכנות כיום. כפי שסיכמה אחת המשתתפות: "היה סיור מטלטל. להבין דרך העיניים שהפתרון נמצא כאן. לא צריך להמציא, רק לרצות".

חינוך לשלום בר קיימא- בכנסת ישראל

ב 21.1.25 התקיים בועדה המיוחדת לשלום הילד, בראשות ח'כ אלי דלל (הליכוד) דיון מיוחד שעסק בנושא חינוך לשלום בר קיימא. בפתח הישיבה דיבר ח"כ דלל בזכותו של החינוך לשלום כהשקעה לדורות קדימה, ואמר כי "כשיש חינוך לערכים ולאהבת האדם, אז אין גם מלחמות.." ועל כן "צריך לדבר ולחנך איך לכבד את הצד השני". אולם בהמשך עסק הדיון בעיקר בדה לגיטימציה לישראל בספרי הלימוד הפלסטינים. מטעם יוזמת ז'נבה דיברה מיכל שדה גולדווסר, שדיברה על כך שבספרי הלימוד בישראל אין כיום אזכור לשלום וכי תפקידנו כמחנכות והורים לפעול להחזיר את השלום לשיח הציבורי, להראות איך הוא לא רק הכרחי ודחוף אלא גם אפשרי, ולהעניק כלים לחשוב עליו ולבנות אותו. בהמשך היא קראה לחידוש הוועדה האמריקאית-ישראלית-פלסטינית למלחמה בהסתה, שהוקמה על ידי ראש הממשלה נתניהו ב-1998 והוקפאה מאז 2014 בגלל סירוב ישראל לכנסה. "זו הזדמנות ממשית להחזיר את המילה 'שלום' לחינוך, לשיח ולמדיניות".