פעילויות

סמינר הכשרה מדינית לאנשי מפתח בזירה הפוליטית

כותרת משנה:

ביום ראשון (20.4.25) התקיים סמינר הכשרה מדינית ליועצות.ים פרלמנטריים ופעילות.ים בזירה הציבורית־פוליטית.
מטרת התוכנית להעניק ידע וכלים לעוסקות.ים בקבלת החלטות, במטרה להעמיק את ההבנה המדינית.

הסמינר כלל הרצאה של מנכ"ל יוזמת ז'נבה גדי בלטיאנסקי על פתרונות מדיניים בעידן של חוסר תקווה, שיחה על המצב בגדה והזדמנויות אזוריות עם חגית עופרן, מומחית לנושא ההתנחלויות ותא"ל (מיל.) ד"ר עומר צנעני, ומפגש מיוחד עם אשרף אל עג'רמי, לשעבר השר לענייני אסירים ברשות הפלסטינית, שסיפק הצצה לעמדות בציבור הפלסטיני כיום.

אין ספק כי במיוחד בימים אלו יש יתרון גדול להעמקת הידע ומפגש עם מומחים, ישראלים ובמיוחד פלסטינים, על מנת לייצר פעולה ציבורית אפקטיבית

מפגש שלישי בתוכנית שגרירות ז'נבה בחברה הערבית

ב-12 באפריל 2025 נפגשו משתתפות תוכנית שגרירות ז'נבה בחברה הערבית במרכז הקהילתי בשפרעם, למפגש שלישי בסדרה.

במהלך היום פגשו המשתתפות את חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן (חד"ש), ששיתפה מניסיונה האישי והפוליטי ודיברה על חשיבות הייצוג הנשי, ובעיקר הייצוג של נשים ערביות, במוקדי קבלת ההחלטות. תומא סלימאן הדגישה את מקומן החסר של נשים במשאים ומתנים מדיניים ואת הצורך במעורבות ערבית פעילה בקידום פתרונות מדיניים.

בהמשך פגשו את העיתונאי ודיע עואודה, שהציג סקירה היסטורית של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, את התפתחות רעיון פתרון שתי המדינות, ואת התפקיד הייחודי שיכול להיות לחברה הערבית בישראל כגשר בין העמים וככוח מוביל בשיח על הסדר מדיני.

היום נחתם בשיח קבוצתי פנימי ובהעלאת רעיונות ליוזמות משותפות שישמיעו את קולן של נשים ערביות-פלסטיניות אזרחיות ישראל, סביב הצורך בהסכם מדיני ובסיומה של המלחמה — קול חשוב וייחודי, שלא נשמע מספיק בשיח הציבורי.

תלמידי מכינת רבין לומדים על הסכסוך הישראלי פלסטיני

יותר מ- 40 חניכים ממכינת רבין התחילו שבוע של למידה על הסכסוך הישראלי פסלטיני והפתרונות האפשריים. ב- 6.4 נפגשה איתם סמנכ״לית יוזמת ז׳נבה תהילה וונגר, והציגה את המודל של יוזמת ז׳נבה, פתרון שתי המדינות, האתגרים וההזדמנויות במציאות הנוכחית ואיך פתרון מדיני עונה לצרכים הקיומיים של מדינת ישראל ממבט ביטחוני, ערכי, דיפלומטי ודמוגרפי. 

מחשבות מדיניות בעקבות הסדרה "סינדרום עזה"

מעל 100 משתתפים לקחו חלק בוובינר "סינדרום עזה – מחשבות מדיניות", שהתמקד בתובנות העולות מהסדרה התיעודית המצליחה שעלתה לאחרונה בכאן 11.

בהנחיית נעמי שטרנברג מיוזמת ז'נבה, שלושת הדוברים הציגו פרספקטיבות מגוונות על הסכסוך: דובי קרויטורו, יוצר הסדרה וקולנוען דוקומנטרי בעל ניסיון של שנים בתיעוד סוגיות היסטוריות ומדיניות; ד"ר שירה עפרון, מומחית לביטחון לאומי, חוקרת ב-Israel Policy Forum ויועצת למשרד הביטחון בנושאים אסטרטגיים; והישאם עבד אל-ראזק, יליד מחנה הפליטים ג'בליה שכיהן בעבר כשר לענייני אסירים ברשות הפלסטינית.
השיחה פתחה בניתוח משמעות המושג "סינדרום עזה" והמאפיינים המחזוריים של הסכסוך, והתפתחה לדיון מעמיק בכמה נושאי מפתח: כשלי מדיניות "ניהול הסכסוך" שהובילה לחיזוק החמאס, תהליכים היסטוריים שבהם ישראל העדיפה גורמים קיצוניים על פני מתונים, לקחים אסטרטגיים מההתנתקות החד-צדדית ב-2005, וחלופות שלטוניות אפשריות ל"יום שאחרי" ברצועה.
הדוברים חלקו תובנות ייחודיות: קרויטורו הציג את הממצאים ההיסטוריים המפתיעים שהתגלו במחקר לסדרה; עפרון ניתחה את ההשלכות הביטחוניות של אפשרויות מדיניות שונות; ועבד אל-ראזק הציע מבט מבפנים על המציאות הפלסטינית ועל התנאים הנדרשים לשינוי. האירוע סיפק למשתתפים הבנה מעמיקה יותר של הדינמיקה המורכבת שהובילה למצב הנוכחי, והציע כיווני חשיבה מחודשים לקראת אפשרות של עתיד שונה לאזור.

משמיעות את קולנו

ב 26.3 התכנסו כ- 15 נשים בוגרות תוכניות יוזמת ז'נבה להכשרה יחודית שמטרתה הענקת כלים לקיים שיח מדיני בזמנים אלו. בין המשתתפות היו מובילות תנועות מחאה, נשות עסקים, משפט, תרבות ואקדמיה, שהמשותף לכולן היותן פעילות בזירה הציבורית אם בועדות הכנסת השונות, במחאות בעיתונות ובמדיה הדיגיטלית.

במהלך ההכשרה קיבלו הנשים כלים וידע על סוגיות מדיניות ואיך ניתן לשלב אותן בשיח כיום, בניית נרטיב ושימוש נכון במדיה וכן "מאחורי הקלעים" של העבודה הפרלמנטרית.

אנחנו גאות בבוגרות התוכניות שלנו המשמיעות את קולן ונמשיך ללוות אותן ולהעניק כלים וידע להובלת שינוי בזירה המדינית.

מנהיגים ומנהיגות צעירים לומדים על סוגיית ירושלים

קבוצת צעירים וצעירות משפיעים, דוברי רוסית, משתתפי תוכנית ההכשרה המדינית למנהיגות צעירה, יצאו ב 28.3 לסיור גיאופוליטי בירושלים. במהלך הסיור, העמיקו המשתתפים בנושאים כמו מעמד תושבי מזרח ירושלים, ההבדלים בין השכונות במזרח ומערב העיר, ואיך והאם אפשר לפתור את בעיית ירושלים במסגרת הסכם שלום עתידי. את הסיור הנחה מורה הדרך בוריס קריז'ופולסקי, בשפה הרוסית